Középpontban az egészség

Heim Pál adományozás

Közösen az egészséges étkeztetésért

A Lidl Magyarország, mint a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány hivatalos támogatója elkötelezett a gyermek közétkeztetés minőségi javításában. Ennek eredményeképpen az áruházlánc 2019 májusától egy éven át havi 5 millió, összesen 60 millió forint értékű élelmiszer adományozásával segíti a kórházi ápolásra szoruló gyermekek és az őket kísérő szülők egészséges étkeztetését. A támogatás minden élelmiszercsoportra kiterjed a gabonatermékektől a friss zöldség, gyümölcsön vagy tej-és tejkészítményeken keresztül a friss húsokig bezárólag, a kiszállításról is a Lidl gondoskodik. Az Alapítvány célja az Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet fejlesztése, ahol havonta kb. 3000, évente kb. 35 ezer kórházban fekvő beteg gyermeket gyógyítanak meg és látnak el a gyermekeket kísérő szülőkkel együtt.

kézilabdasport támogatása

A kézilabdasport sikereiért

A Lidl Magyarország elkötelezett a dinamizmus, a sport támogatása és az egészségtudatos táplálkozás előmozdítása mellett. Felelősségvállalási politikánk kiemelt eleme az egészséges életmód népszerűsítése, hosszú távon olyan események és programok patronálása, amelyek kiemelt társadalmi jelentőséggel bírnak. Ezzel összefüggésben, gyémánt fokozatú szponzorként támogatjuk a Ferencvárosi Torna Club kézilabda szakosztályát. Az együttműködés keretében a vállalat évi 240 millió forinttal járul hozzá a Ferencváros női kézilabdacsapatának eredményes szerepléséhez.

Középpontban az átláthatóság

jelölőrendszer a Lidlben

Új jelölőrendszer a speciális termékeknek

2020 júliusában új jelölőrendszert vezetett be a Lidl Magyarország, amelynek köszönhetően az egészségtudatos, valamint ételintoleranciában szenvedő vásárlók sokkal gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a termékek között, és vásárolhatják meg a számukra legmegfelelőbbet. Az ártáblákon immáron a laktózmentes, gluténmentes, bio, vegetáriánus, vegán, GMO-mentes, hozzáadott cukor nélküli, sócsökkentett, cukorcsökkentett és a magyarországi gyártóhelyről származó termékeket különböző szín és piktogram jelöli az áruházakban.

A különféle színnel jelölt mentes termékek között megtalálhatóak olyan alapélelmiszerek, mint a pékáruk, tejtermékek, száraztészták, de többek között a gyorsfagyasztott és hűtött készételekből is kínál a vállalat alternatívát. A tudatosságra nagy hangsúlyt fektető vásárlók a bio termékek közül válogathatnak, melyek között például gyümölcslevek, kenyérfélék, tejtermékek és bébiételek is megtalálhatóak. 

Középpontban az állatok jólléte

Telitálka kampány - Lidl

Telitálka kampány

A Lidl Magyarország 2016-ban indította el Telitálka kezdeményezését, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segíthessen a hátrányos helyzetben élő, nehéz sorsú állatokon. Az évről-évre megújuló kampány egyik fontos eleme a vállalat társadalmi felelősségvállalásának, hiszen a felelős állattartás mindannyiunk kötelessége.

A program sikerét mutatja, hogy az elmúlt években vásárlói összefogással a Budaörsi Állatmenhely és a NOÉ Állatotthon 1340 kis lakóját támogatta az áruházlánc 28 tonna mennyiségű minőségi állateledellel. Bízunk benne, hogy ezzel a segítséggel még több kisállat kap esélyt az örökbefogadásra, hogy szerető környezetben élhessenek.

Középpontban az oktatás

Az Év Szupertanára - Lidl

Az Év Szupertanára

A Lidl Magyarország elkötelezett az iskolás korú gyermekek edukációja, nem utolsó sorban az egészséges életmódra nevelés mellett. Ezen elköteleződés mentén hirdette meg először 2017-ben az áruházlánc és a divany.hu az Év Szupertanára pályázatát, hogy megtaláljuk azt a pedagógust, aki kreatív módon, nem hétköznapi módszerekkel tanítja növendékeit, akinek óráit egyszerűen imádják a gyerekek.

Az év online Szupertanára 2020-ban a Szentistvántelepi Általános Iskola pedagógusa, dr. Lenhardtné Kwaysser Fatime lett, aki többek között színes videópakkokkal, heti motivációs naptárral, digitális nyomozós feladatokkal és online meseszínházzal is készült tanítványainak. Munkája elismeréseként az értékes nyeremények mellett a Szupertanár iskolája is jutalomban részesült, az intézmény 1 millió forint értékű egészséges élelmiszerrel gazdagodott a Lidl Magyarország felajánlásából.