Középpontban az egészség

Középpontban az átláthatóság

picture

Új jelölőrendszer a speciális termékeknek

2020 júliusában új jelölőrendszert vezetett be a Lidl Magyarország, amelynek köszönhetően az egészségtudatos, valamint ételintoleranciában szenvedő vásárlók sokkal gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a termékek között, és vásárolhatják meg a számukra legmegfelelőbbet. Az ártáblákon immáron a laktózmentes, gluténmentes, bio, vegetáriánus, vegán, GMO-mentes, hozzáadott cukor nélküli, sócsökkentett, cukorcsökkentett és a magyarországi gyártóhelyről származó termékeket különböző szín és piktogram jelöli az áruházakban.

A különféle színnel jelölt mentes termékek között megtalálhatóak olyan alapélelmiszerek, mint a pékáruk, tejtermékek, száraztészták, de többek között a gyorsfagyasztott és hűtött készételekből is kínál a vállalat alternatívát. A tudatosságra nagy hangsúlyt fektető vásárlók a bio termékek közül válogathatnak, melyek között például gyümölcslevek, kenyérfélék, tejtermékek és bébiételek is megtalálhatóak. 

Középpontban az állatok jólléte

picture

Telitálka kampány

A Lidl Magyarország 2016-ban indította el Telitálka kezdeményezését, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segíthessen a hátrányos helyzetben élő, nehéz sorsú állatokon. Az évről-évre megújuló kampány egyik fontos eleme a vállalat társadalmi felelősségvállalásának, hiszen a felelős állattartás mindannyiunk kötelessége.

A program sikerét mutatja, hogy az elmúlt években vásárlói összefogással a Budaörsi Állatmenhely és a NOÉ Állatotthon 1340 kis lakóját támogatta az áruházlánc 28 tonna mennyiségű minőségi állateledellel. Bízunk benne, hogy ezzel a segítséggel még több kisállat kap esélyt az örökbefogadásra, hogy szerető környezetben élhessenek.

Középpontban az oktatás

picture

Az Év Szupertanára

A Lidl Magyarország elkötelezett az iskolás korú gyermekek edukációja, nem utolsó sorban az egészséges életmódra nevelés mellett. Ezen elköteleződés mentén hirdette meg először 2017-ben az áruházlánc és a divany.hu az Év Szupertanára pályázatát, hogy megtaláljuk azt a pedagógust, aki kreatív módon, nem hétköznapi módszerekkel tanítja növendékeit, akinek óráit egyszerűen imádják a gyerekek.

Az év online Szupertanára 2020-ban a Szentistvántelepi Általános Iskola pedagógusa, dr. Lenhardtné Kwaysser Fatime lett, aki többek között színes videópakkokkal, heti motivációs naptárral, digitális nyomozós feladatokkal és online meseszínházzal is készült tanítványainak. Munkája elismeréseként az értékes nyeremények mellett a Szupertanár iskolája is jutalomban részesült, az intézmény 1 millió forint értékű egészséges élelmiszerrel gazdagodott a Lidl Magyarország felajánlásából.