Középpontban az egészség

Középpontban az átláthatóság

picture

Új jelölőrendszer a speciális termékeknek

2020 júliusában új jelölőrendszert vezetett be a Lidl Magyarország, amelynek köszönhetően az egészségtudatos, valamint ételintoleranciában szenvedő vásárlók sokkal gyorsabban és egyszerűbben igazodhatnak el a termékek között, és vásárolhatják meg a számukra legmegfelelőbbet. Az ártáblákon immáron a laktózmentes, gluténmentes, bio, vegetáriánus, vegán, GMO-mentes, hozzáadott cukor nélküli, sócsökkentett, cukorcsökkentett és a magyarországi gyártóhelyről származó termékeket különböző szín és piktogram jelöli az áruházakban.

A különféle színnel jelölt mentes termékek között megtalálhatóak olyan alapélelmiszerek, mint a pékáruk, tejtermékek, száraztészták, de többek között a gyorsfagyasztott és hűtött készételekből is kínál a vállalat alternatívát. A tudatosságra nagy hangsúlyt fektető vásárlók a bio termékek közül válogathatnak, melyek között például gyümölcslevek, kenyérfélék, tejtermékek és bébiételek is megtalálhatóak. 

Középpontban az állatok jólléte

picture

Telitálka kampány

A Lidl Magyarország 2016-ban indította el Telitálka kezdeményezését, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segíthessen a hátrányos helyzetben élő, nehéz sorsú állatokon. Az évről-évre megújuló kampány egyik fontos eleme a vállalat társadalmi felelősségvállalásának, hiszen a felelős állattartás mindannyiunk kötelessége.

A program sikerét mutatja, hogy az elmúlt években vásárlói összefogással a Budaörsi Állatmenhely és a NOÉ Állatotthon 1340 kis lakóját támogatta az áruházlánc 28 tonna mennyiségű minőségi állateledellel. Bízunk benne, hogy ezzel a segítséggel még több kisállat kap esélyt az örökbefogadásra, hogy szerető környezetben élhessenek.

Középpontban az oktatás

picture

Az Év Szupertanára

A Lidl Magyarország elkötelezett az iskolás korú gyermekek edukációja, nem utolsó sorban az egészséges életmódra nevelés mellett. Ezen elköteleződés mentén hirdette meg először 2017-ben az áruházlánc és a divany.hu az Év Szupertanára pályázatát, hogy megtaláljuk azt a pedagógust, aki kreatív módon, nem hétköznapi módszerekkel tanítja növendékeit, akinek óráit egyszerűen imádják a gyerekek.

2019-ben a Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola tanára, Halvax Julianna érdemelte ki a 2019-es Év Szupertanára címet. Munkája elismeréseként az értékes nyeremények mellett iskolája is jutalomban részesült, az intézmény 1 millió forint értékű egészséges élelmiszerrel gazdagodott a Lidl felajánlásából.