adománygyűjtő kampány Lidl

Együtt a hazai egészségügyi ellátásért

Tegyünk együtt a hazai egészségügyi ellátás támogatásáért!

A Lidl 2021. október 25-én indított országos adománygyűjtő akciója keretében minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej* árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánl fel.

Az így összegyűlt összeget a Lidl a végén megduplázza.

Csatlakozzon Ön is és járuljunk hozzá közösen új, elektromos kórházi ágyak vásárlásához!

Az akcióban minden hazai Lidl áruház részt vesz.

*A termék laktózmentes változata nem része a kampánynak.

Járuljunk hozzá közösen új, elektromos kórházi ágyak vásárlásához!

Pilos adománygyűjtő kampány Lidl

Az összegyűlt adományt a Lidl megduplázza!

A Lidl Magyarország évek óta elkötelezett a kórházi ápolásra szoruló beteg gyermekek egészséges étkeztetése, közvetve pedig gyorsabb felépülése mellett. Magas minőségű termékkínálatával és a vásárlókat megszólító edukációs kampányaival folyamatosan az egészségtudatos táplálkozás előmozdításán dolgozik.

Az adománygyűjtő kampány keretében a Lidl Magyarország minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánl fel, az összegyűjtött adományt pedig az akció végén megduplázza.

Elektromos betegágyakkal a korszerűbb egészségügyi ellátásért

kórházi ágy

Modern kórházi ágyak a korszerű terápiás elvek szolgálatában

A mozgásképtelen vagy mozgásukban akadályozott betegek sok esetben a nap 24 óráját a betegágyban fekve töltik, ezért különösen fontos, hogy a kórházi ágy a korszerű terápiás elveknek megfelelő legyen. Az adománygyűjtő kampány jóvoltából a Semmelweis Egyetem olyan modern, elektromotorral felszerelt, 1-1,5 millió forint értékű ágyakat szeretne beszerezni, amelyek magassága, háttámlája és lábvége is külön-külön állítható a beteg testmagasságához, személyre szabott terápiájához igazítva. Így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést, illetve segítve a felülést, felkelést, míg a többrétegű matracok csökkentik a hosszabb ideig tartó fekvés során kialakuló felfekvés kialakulásának veszélyét. A betegek biztonságát előtérbe helyező, leereszthető, különleges kialakítású védőkorlátok is növelik az ellátás színvonalát, segítik az ápoló személyzet munkáját többek között a páciensek könnyebb mozgatása révén, ami különösen nagy súlyú vagy nehezen fordítható betegek mosdatáskor, illetve gyógytorna során hasznos.  A fékekkel ellátott, gördülő kerekek megkönnyítik a beteg szállítását, az ágyak elforgatását, illetve mozgatását nemcsak a kórtermekben, hanem az intézményen belül is.

A Semmelweis Egyetemről és alalpítványáról

Semmelweis Egyetem Alapítvány

Fejlesztésekkel a korszerűbb egészségügyi ellátásért

A Semmelweis Egyetem az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézménye, ahol havonta mintegy 200 ezer járóbeteg és csaknem 12 ezer fekvőbeteg esetet kezelnek. 2019-ben az intézményben 94 ezer fekvőbeteg 140 ezer esetét és 380 ezer járóbeteg 2,4 millió esetét látták el, amely a magyar lakosság egészségügyi ellátási szükségleteinek körülbelül 4%-át jelenti.

A Semmelweis Egyetem Alapítványt 1992-ben dr. Szentágothai János és dr. Ribári Ottó alapította. A közhasznú tevékenységeket folytató, közfeladatokat ellátó szervezet elsődleges célja az oktatás és az egészségügyi ellátás támogatása eszközbeszerzések, infrastrukturális fejlesztések és hallgatói ösztöndíjak létrehozása által.