Biodiverzitás fókuszú szabványt fejleszt a Lidl

Az első biodiverzitás fókuszú szabvány fejlesztésén dolgozik a Lidl a hagyományos zöldség-és gyümölcstermesztésre vonatkozóan

A szabvány a jövőben a piac minden szereplője számára elérhető lesz, a termelőktől a forgalmazókig, hogy hatékonyabban tudjanak tenni a biodiverzitás megőrzéséért.

A szakmai együttműködésben az élelmiszerlánc partnere projektvezetőként a Sustainable Food Systems GmbH (SFS), a mezőgazdasági termelők képviseletében a Global Nature Fund, a Bioland és a Lake Constance Foundation, valamint a Nürtingen-Geislingen Egyetem is. A többszereplős megközelítés különböző szempontok figyelembevételét teszi lehetővé, melynek köszönhetően széleskörű elfogadottság remélhető.

A folyamat eredményeként, a kritériumrendszer alapján a termelők a jövőben olyan intézkedéseket hajtanak majd végre működésük során, amelyekkel hozzájárulnak a biológiai sokféleség megőrzéséhez és ezáltal a fajok sokféleségének védelméhez. A szabvány várhatóan 2021 végére lesz elérhető.

A GLOBALG.A.P. zöldség-és gyümölcstermesztésre vonatkozó, biodiverzitás fókuszú kiegészítő moduljának kifejlesztésével a Lidl fenntarthatósági stratégiájának részeként aktívan hozzájárul a biológiai sokféleség előmozdításához.

A kiegészítő modul a Lidl újabb intézkedése a biodiverzitás megőrzése érdekében tett tevékenységei sorában, mely magában foglalja a bioélelmiszerek kínálatát és a Lidl sajátmárkás Bio Organic termékkínálatát is.

 

A fenntartható növénytermesztésért

biodiverzitás, Lidl

Hazai zöldség-gyümölcs beszállítóink 100%-a rendelkezik tanúsítvánnyal

A Lidl Magyarország felelősségének érzi, hogy termékbeszerzései ne veszélyeztessék az ökoszisztéma épségét, így figyel az értékláncában jelentkező közvetett környezeti hatások mérséklésére. A vállalat, beszerzési gyakorlatán keresztül a földhasználat, a környezetszennyezés és a biodiverzitás veszélyeztetésének visszaszorítását, a felelős mezőgazdasági és halászati gyakorlatok alkalmazását ösztönzi beszállítói és gyártói partnerei körében. A fenntartható növénytermesztés előmozdítása érdekében többek között törekszik arra, hogy a magyar tárgyalású virág-, zöldség- és gyümölcstermékeket olyan beszállítóktól szerezze be, amelyek rendelkeznek GLOBALG.A.P. által elismert szabványok szerinti tanúsítással. Az elkötelezettsége eredménye, hogy saját márkás kínálatát tekintve a Lidl Magyarország hazai tárgyalású zöldség-és gyümölcstermelő partnerei GLOBALG.A.P. szabvány szerint működnek, a beszállítóinak 100%-a rendelkezik tanúsítvánnyal. Zöldség-gyümölcs beszerzési politikánkról bővebb információ a vállalati honlapon található.